Публікації про центр
03 лютого 2016
«МІЖНАРОДНА АСОЦІАЦІЯ ПІДТРИМКИ УКРАЇНИ» ПЕРЕДАЛА ІНСТИТУТУ ШАЛІМОВА МЕДУСТАТКУВАННЯ З ФРАНЦІЇ ВАРТІСТЮ ПОНАД СТО ТИСЯЧ ЄВРО

3-го лютого 2016 року у «Національний інститут хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова» НАМН України було передано медобладнання з Франції вартістю понад сто тисяч євро - це сто чотири багатофункціональних моторизованих ліжка з електронним управлінням та спеціальними матрацами.  

Цей важливий проект здійснено завдяки співпраці інституту з благодійними організаціями «Міжнародна асоціація підтримки України», «Асоціація медичної та благодійної допомоги Франція-Україна» та її координатору Людмилі Попенко з м. Тулузи. Це вже не перша допомога цих організацій інституту хірургії та трансплантології - наприкінці минулого року вони обладнали подібними моторизованими ліжками дві палати для воїнів АТО на десять місць.

Нинішню подію передачі ліжок висвітлювали журналісти шістьох українських телеканалів, які з дозволу лікарів також відвідали пораненого 25-річного кіборга Івана Кащенка, що отримав багато поранень і зараз перебуває у відділенні мікросудинної, пластичної та відновлювальної хірургії після другої операції у палаті для учасників АТО. Він каже: «…на такому ліжку дуже зручно, бо лежати доводиться багато через отримані рік тому поранення…». На хлопця чекає ще не одна операція - потрібно виймати ще декілька осколків, та незважаючи на складність поранень бойовий дух у хлопця незламний.

Лікування воїнів АТО в Інституті здійснюють безкоштовно, на даний час на лікуванні знаходиться дванадцять поранених у зоні АТО, за увесь час операції АТО - понад сто тридцять важкопоранених бійців було прооперовано.

В інтерв’ю тележурналістам Головний лікар клініки Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова Жулай Володимир Вікторович розповів: «Щороку нашими фахівцями виконується декілька тисяч складних операцій, зокрема,  успішно оперують важкопоранених бійців АТО, тому допомога благодійної організації - в умовах недофінансування державою мед закладу - дуже важлива. Нам також дуже потрібне дороге медичне обладнання, зокрема рентгенівський апарат ЕОП, що дозволило б проводити високотехнічні операції».

Для довідки: Діяльність благодійного Фонду «Міжнародна асоціація підтримки України» почалася з медичного Майдану. Голова фонду Ольга Чуйко-Дурбак організувала функціонування асоціації у п'яти країнах світу: Німеччині, Франції, Австрії, Словаччині та США. Асоціація відправила на безкоштовне лікування понад сотню постраждалих "майданівців" і військовослужбовців зони АТО до провідних клінік Франції, Австрії та Німеччини. Крім того, МАПУ постійно забезпечує постраждалих гуманітарною допомогою, медичним обладнанням, засобами медичного призначення, медикаментами, а також усім необхідним для тимчасово переміщених осіб.

Прес-служба ДУ «НІХТ ім. О.О. Шалімова»

Переглянути фотозвіт про подію

Переглянути сюжет ТВ-каналу «ПравдаТут» - «Новини» (04.02.2016)

Переглянути ТВ-сюжет "5 КАНАЛ"- "НОВИНИ" (03.02.2016 : 19.55)

Переглянути сюжет ТВ-каналу «2+2» - «СПЕЦКОР» (07.02.2016)

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo