Новини
photo_2024-04-03_15-16-32.jpg
04 квітня 2024
Аневризма лівого шлуночка

У 66-річного чоловіка стався гострий інфаркт міокарду. Однак, він вчасно не звернувся по медичну допомогу, що мало не коштувало йому життя.

Лише на третю добу після нападу пацієнта госпіталізували в лікарню за місцем проживання та відразу виконали коронарографію й відновили кровотік по ураженій судині (встановили стент), що є стандартною процедурою усунення оклюзії (зменшення просвіту) коронарної судини, яка живить серце. На жаль, процедура не принесла значного позитивного ефекту, що пов'язане з несвоєчасним зверненням за медичною допомогою. 

Фракція викиду шлуночка після процедури залишалась вкрай низькою (28%, при фізіологічній нормі 50% - 65% ), а КДО складав 177 мл.

До відома. КДО або кінцевий діастолічний об’єм шлуночку – це об’єм крові в шлуночках серця при кінцевому навантаженні або заповненні (діастола) чи кількість крові в шлуночках безпосередньо перед систолою. Кінцевий діастолічний об’єм у нормі становить приблизно 110-120 мл.

При проведенні МРТ серця у хворого виявили аневризму лівого шлуночку великих розмірів, що й порушувало нормальний ритм скорочення серця.

Пацієнт був госпіталізований до нашого Центру, у відділення трансплантації та хірургії серця. Нашими фахівцями було виконано пластику лівого шлуночку, у тому числі резекцію аневризми та ушивання шлуночку до потрібного обсягу, а також шунтування правої та передньої коронарної артерії. За даними УЗД, виконаного після оперативного втручання, у пацієнта фракція викиду серця виросла до 40%, а КДО знизився до 112.

Тобто функція серцевого м’язу була відновлена разом із судинною прохідністю.

На 8-му добу наш пацієнт виписаний додому у задовільному стані, почуває себе добре та в найближчий час повернеться до звичайного ритму життя.

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo