Новини
photo_2023-08-18_10-27-37.jpg
21 серпня 2023
Пухлина підшлункової залози

До молодого чоловіка хвороба прийшла зненацька. Півроку тому з'явилися незначні болі у верхній частині живота. Особливої уваги він на це не звертав. Але через декілька місяців помітив пожовтіння власних очей та шкіри. Звернувся до лікарів за місцем проживання, які й виявили пухлину підшлункової залози великих розмірів (4,5х5 см) та рекомендували звернутися до Інституту.

Фахівцями відділу хірургії поєднаної патології та захворювань заочеревинного простору після ретельного обстеження було встановлено діагноз: первинно-множинний синхронний рак голівки підшлункової залози з переходом на дванадцятипалу кишку, з біліарною та панкреатичною обструкцією, та рак правої нирки.

Фактично пухлина почала розповсюджуватися на дванадцятипалу кишку й значно звузила просвіт проток, по яким в кишку надходить жовч та секрет підшлункової залози, це викликало жовтяницю і больову реакцію. Окрім того, пухлина одночасно вразила й праву нирку.

Мультидисциплінарний онкологічний консиліум рекомендував симультанне хірургічне втручання згідно NCCN-протоколу: одночасну панкреатдуоденектомію, тобто видалення підшлункової залози, та нефректомію правої нирки.

До відома: NCCN-протоколи містять рекомендації, завдяки яким мінімізуються ризики для пацієнтів. В них викладена детальна інформація щодо лікування різноманітних онкологічних захворювань, включаючи променеву терапію, хірургію, медикаментозну терапію. Таким чином, застосування протоколів дає можливість стандартизувати лікування, оптимізувати його якість та підвищити безпеку медичної допомоги для пацієнтів.

Оперативне втручання такого класу є одним з найскладніших. Накладає великі вимоги до хірургічної та анестезіологічної команди, а післяопераційний період потребує значних зусиль медичного персоналу.

Сьогодні пацієнт вже виписаний зі стаціонару та повертається до звичайного життя, до рідних і близьких. Звісно, до своїх лікарів він буде звертатися за порадою та контрольними оглядами, що є одним з важливих елементів медичної допомоги та роботи нашого Інституту.

Медична допомога була надана за програмою «Деякі питання впровадження та реалізації нового механізму фінансового забезпечення надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в окремих наукових – дослідних установах НАМН».

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo