Новини
photo_2024-04-16_09-11-16.jpg
16 квітня 2024
Риносептопластика

Риносептопластика – це оперативне втручання, яке має на меті зміну форми зовнішнього носа з одночасним відновленням перегородки носа у нормальному анатомічному положенні. 
Пошкодження носа, в тому числі після невдалих пластичних операцій, тягнуть за собою не тільки деформацію зовнішнього носа, але і зміщення анатомічних структур внутрішнього носа. Внаслідок цих порушень утруднюється носове дихання, що у свою чергу, спричиняє хронічний нежить, риніти, хропіння, а також різні захворювання слухового апарату. 

Риносептопластика найчастіше виконується під загальною анестезією для забезпечення комфорту пацієнта. 

Як правило, операція виконується двома способами:
•  Закритий – найменш травматичний метод, при якому всі маніпуляції здійснюються лікарем всередині порожнини носа. При такій операції немає зовнішніх розрізів, тому загоєння і відновлення тканин відбувається набагато швидше.
•  Відкритий – у процесі операції проводиться розріз шкіри на ділянці поміж ніздрів. Таким чином, хірург отримує доступ до зони оперативного втручання, відмінну візуалізацію та достатній простір для проведення маніпуляцій. Після операції на місце розрізу накладаються шви.

Головна перевага закритої риносептопластики – мінімальне втручання і швидке відновлення, проте таким способом можна усунути далеко не всі дефекти. Відкрита риносептопластика дозволяє проводити корекцію серйозних деформацій кістки, усувати наслідки переломів та ін.

Після операції у носі пацієнта знаходяться силіконові шплінти, які дозволяють дихати. Ніс закритий фіксувальною пов’язкою.
Час перебування в стаціонарі залежить від обсягу і складності операції. Зазвичай, це 1-2 доби.

Запис на консультацію 093–700-55-73, 044-408-14-36

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo