Новини
photo_2023-09-19_16-48-51.jpg
20 вересня 2023
Що таке гастростомія?

Гастростомія - хірургічна операція, що полягає в створенні штучного входу в порожнину шлунку через передню черевну стінку з метою годування пацієнта при неможливості прийому їжі через рот.

Метод введення їжі не через рот в шлунково-кишковий тракт в даному випадку називають гастростомним ентеральним харчуванням. Поживні речовини можуть надходити як в рідкому, так і в напіврідкому вигляді. Коли вже немає необхідності в гастростомії, вона закривається.

Показання до встановлення гастростоми:

  • дисфагія, викликана інсультом, захворюваннями центральної нервової, злоякісними пухлинами голови та шиї або дифузними пошкодженнями головного мозку
  • атрезія стравоходу (повна вроджена непрохідність) — як попередній етап пластичної операції на стравоході
  • трахео-стравохідні або бронхо-стравохідні нориці
  • стенозуючі нерезектабельні та неоперабельні пухлини стравоходу, кардіального відділу шлунку
  • післяопікові рубцеві стриктури стравоходу (для ентерального харчування та проведення ретроградного бужування стравоходу)
  • травми стравоходу (як попередній етап основної операції на стравоході).

Існує біля 100 модифікацій гастростомії. В наш час найбільш безпечними та швидкими є мініінвазивні PEG (англ. Percutaneous endoscopic gastrostomy) операції.

Перевагами є:

  • технічна простота
  • швидкість виконання
  • гастростома, накладена за даною методою, зазвичай легко закривається після видалення гастростомічної трубки.

В Інституті такі операції проводяться на постійній основі, що дає змогу значно пришвидшити одужання та реабілітацію пацієнта.

Якщо потрібно сформувати гастростому, звертайтеся до професіоналів!

Телефон відділення ендоскопії 044-454-20-25

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo