Group 1540.png
19 квітня 2024
Всесвітній день печінки

Щорічно 19 квітня відзначається Всесвітній день печінкиЦей день має за мету підвищення увагу про різні захворювання печінки, кількість яких постійно зростає. 

Печінка виконує багато важливих функцій в організмі. Ось лише деякі з них:
•  Обмін речовин: Печінка бере участь у обробці та метаболізмі вуглеводів, жирів та білків, що одержуються з їжі. Вона допомагає підтримувати рівень глюкози в крові, синтезує жири, регулює холестерин та синтезує безліч важливих білків.
•  Детоксикація: Печінка є фільтром організму, очищаючи кров від різних токсинів, включаючи лікарські препарати, алкоголь, метаболічні відходи та інші шкідливі речовини. Вона перетворює їх на більш безпечні сполуки, які можуть бути виведені з організму через жовч або сечу.
•  Синтез та метаболізм жовчних кислот: Печінка синтезує жовчні кислоти, які важливі для травлення та засвоєння жирів. Вони допомагають розщеплювати жири на дрібні частки і полегшують їхнє поглинання в кишківнику.
•  Зберігання поживних речовин: Печінка зберігає запаси вітамінів (таких як вітамін А, D, Е, К та В12), мінералів (включаючи залізо та мідь) та глікогену (форма зберігання глюкози) для майбутнього використання організмом.
•  Синтез білків: Печінка виробляє безліч білків, необхідні нормального функціонування організму. Ці білки включають антитіла, фактори згортання крові, білки крові, гормони та багато іншого.
•  Метаболізм гормонів: Печінка відіграє роль в обробці та метаболізмі різних гормонів, таких як інсулін, гормони щитовидної залози, статеві гормони та інші.
•  Регуляція холестерину: Печінка бере участь у регуляції рівня холестерину в крові шляхом синтезу, метаболізму та видалення холестеролу.
•  Функція імунної системи: Печінка відіграє роль у захисті організму від інфекцій та хвороб. Вона бере участь у синтезі білків, таких як антитіла, які допомагають боротися з інфекціями.

В нашому Центрі функціонує відділення хірургії і трансплантації печінки з колосальним практичним досвідом лікування профільних патологій, де виконуються не лише надскладні операції на печінці, але й трансплантації. Провідні фахівці відділу – це широко відомі хірурги в нашій країні та за її межами, рівень підготовки яких відповідає найвищим світовим стандартам.

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo