Новини
photo_2023-12-11_12-48-46.jpg
11 грудня 2023
Ендовенозна лазерна коагуляція

Наш пацієнт чоловік 47 років має варикозну хворобу нижніх кінцівок.

Варикозна хвороба ускладнилась утворенням тромбів у просвіті підшкірних вен.

Лікування провели малотравматичним методом - шляхом ендовенозної лазерної коагуляції. Ендовенозна лазерна коагуляція (ЕВЛК) — це малотравматична операція з видалення уражених варикозом вен, з використанням теплової енергії лазерного випромінювання.

Процедура використовує лазерне випромінювання для закриття пошкоджених вен. Лазерний апарат вводиться через тонку катетерну трубку в пошкоджену вену. При термічній дії лазера відбувається коагуляція білка крові та руйнування (абляція) ендотелію, що призводить до закриття просвіту вени (облітерації). В результаті вена злипається та припиняє передавати кров.

Однією з ключових переваг ЕВЛК є відсутність великих надрізів та необхідності застосування загальної анестезії, що сприяє швидкому відновленню хворого й зменшує ризик ускладнень. Цей метод став популярним через його ефективність, швидкість процедури та мінімальний дискомфорт для пацієнта.

Варикозно розширені вени на гомілці та стегні нашому пацієнту не видаляли, а ввели спеціальний розчин, під дією якого вони склерозувалися (склеїлись). Після такої процедури хворому вдягається компресійна панчоха і він йде до палати. При відсутності скарг через 30 хв пацієнт може бути виписаний додому.

 

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo