Новини
photo_2024-04-10_16-24-28.jpg
11 квітня 2024
Родинна трансплантація нирки

31-річна Юлія має хворобу нирок з 9 років. Пієлонефрит з часом ускладнився артеріальною гіпертензією, а в минулому році молоду жінку почали турбувати сильні набряки, у тому числі накопичення рідини у черевній порожнині та в порожнині легень. Медикаментозна терапія не приносила клінічного ефекту, тому Юлії було призначено гемодіаліз. Пацієнтка погано реагувала на діалізні процедури: постійна нудота, зниження апетиту, а отже і суттєве зниження ваги, загальна слабкість. Врешті, лікарі порадили їй звернутися в наш Центр та стати в чергу на трансплантацію нирки.

Юлія приїхала в Центр разом з мамою, де їх обох обстежили і визначили потенційну гістосумісність, отже мама могла стати донором для доньки. Нашим хірургам вдалося виконати лапароскопічний забір донорської нирки, що неабияк посприяло швидкій післяопераційній реабілітації донора. Що є важливим аспектом, оскільки мама пацієнтки постійно піклується про неї через сильну ваду зору у Юлії.

Зараз, після успішної трансплантації та нетривалого періоду реабілітації, пацієнтка разом з мамою збирається їхати додому.

Нагадуємо, що починаючи з 2024 року наш Центр уклав угоду з НСЗУ про надання медичної допомоги з використанням методу трансплантації органів, що забезпечується пацієнтам через Програму медичних гарантій. Таким чином, операції з трансплантації органів, передопераційні обстеження та післятрансплантаційний супровід здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

https://www.surgery.org.ua/Documents/Details/7b7a31cf-949f-43f7-b8ec-d94e9cec121f?title=Transplantatsiia

Трансплант-координатор Шелест Володимир Володимирович +380979043876

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo