Електрофорез багатої тромбоцитами плазми власної крові пацієнта
В нашому інституті розроблені та впроваджені в практику ексклюзивні методи сучасної реабілітації пацієнтів після травм та оперативних втручань. Одним з цих  методів є електрофорез багатої тромбоцитами плазми власної крові пацієнта (ЕФАК). Застосування цього методу впроваджено для прискорення процесів відновлення різних тканин людського організму. Цей метод, який ми успішно використовуємо понад 6 років, прийшов на зміну широко відомій  методиці «Plasmolifting», яка є ін’єкційною методикою (введення багатої тромбоцитами плазми власної крові шприцем з голкою). Використання ін’єкційного методу «Plasmolifting» болюче, часом викликає такі ускладнення, як інфікування тканин, порушення роботи нервів, підшкірні крововиливи. Новий метод ЕФАК позбавлений вищеперерахованих негативних наслідків. 
 
Метод ЕФАК базується на введенні тромбоцитів через природні отвори шкіри (протоки потових та сальних залоз, волосяні фолікули) під дією зовнішнього електромагнітного поля. Таке введення є абсолютно безболісним та безпечним для пацієнта внаслідок відсутності будь-яких ускладнень. Ці факти  дозволили нам успішно застосовувати запропонований метод. 
Метод ЕФАК показав свою дієвість при наступних станах після травм та оперативних втручань:
1. Поверхневі та глибокі крововиливи.
2. Ушкодження нервів кінцівок та обличчя.
3. Ушкодження сухожилок кінцівок.
4. Опікові ураження шкіри.
5. Набряки та больові відчуття в кінцівках.
6. Захворювання поверхневих тканин, шкіри, підшкірної клітковини м’язів, що виникли з різних причин.
7. Захворювання опорно-рухового апарату –  поліартропатії, артрози, ураження синовіальних оболонок суглобів та сухожиль.
8. Рубці  тканин, що виникали після травм та оперативних втручань.
9. Захворювання хребта - остеохондроз, «корінцевий синдром», а також порушення амортизаційної функції міжхребцевих дисків.
 
Проведеними експериментально-клінічними дослідженнями доведено, що застосування методу ЕФАК в найближчий час після отриманих травм або оперативних втручань, прискорює в 2-3 рази терміни загоєння тканин з відновленням їх повноцінної функції.   
Пріоритетність розробленого методу належить авторському колективу ДУ «НІХТ імені О.О. Шалімова» НАМН України, що підтверджено 4-ма патентами України, двома авторськими свідоцтвами на винахід, результатами гістологічних та гістохімічних досліджень, а також більш ніж 30-ма публікаціями в фахових виданнях України та за її межами. 
Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo