Новини
png_20220619_185303_0000.png
20 червня 2022
Другий день народження

Вже рік після трансплантації нашого малючка - Янчика. Про його історію ми розповідали неодноразово. Біг по лікарням, пошук коштів для лікування за кордоном і все таки операція з трансплантації на Батьківщині, в стінах нашого Інституту.

Біліарна атрезія (вроджена вада, яка характеризується відсутністю жовчних шляхів) не є вироком чи підставою шукати лікування в іноземних клініках. Операції з пересадки печінки роблять маленьким діткам і в Україні, у відділенні хірургії та трансплантації печінки Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова.

Витрати на операцію повністю компенсувала держава, відповідно до Пілотного проекту з фінансування трансплантації органів та пов’язаною з нею діяльністю.

Маленький Янчик зростає, радіє кожному дню і чомусь новенькому, що бачить та відчуває, збиває колінки та бешкетує.

 

Він ні чим не відрізняється від своїх однолітків. Тільки батьки, які завжди поруч, іноді вмовляють прийняти пігулку  😉

Поруч і рідна тітка Янчика - Ліза, яка стала донором частини печінки. Донація частини органу жодним чином не вплинула на її здоров'я та соціальну і трудову діяльність та ще більше зміцнила родинні відносини й почуття.

Періодично малеча приїжджає до Інституту щоб пройти обстеження, яке є обов'язковим та привітати своїх лікарів, які кожного разу радіють новій зустрічі та маленьким крокам нашого Янчика у велике доросле життя.

Цей приклад, один з багатьох свідчить про те, що в нашій країні є лікарі, технології та інші можливості надавати високоспеціалізовану трансплантаційну допомогу дорослим і дітям.

Звертайтеся до професіоналів! Бережіть та боріться за своє життя та близьких!

Відділення трансплантації та хірургії печінки (044) 454-20-36

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo