болезнь вильсона.jpg
27 квітня 2021
І ЗНОВУ МИ ПЕРШІ!

Вперше в Україні було успішно проведено трансплантацію печінки від живого родинного донора дитині з гострою печінковою недостатністю, якою ускладнився перебіг хвороби Вільсона.

- Якщо є хоча б один шанс - треба його використати – саме з таких слів розпочала розповідь пані Люба про нелегкий шлях, який випало здолати у боротьбі за здоров’я своєї доньки Аліни.

 

Шлях дійсно був складним і тернистим: лікування у різних медичних закладах, яке не приносило покращення, дитині з кожним днем ставало все гірше та рідні втрачали надію. Після госпіталізації Аліни до Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" з'явилась надія на  порятунок та світло у кінці "тунелю хвороби". Спеціалісти лікарні "Охматдит" зробили неможливе- стабілізували стан дівчинки та після консультації з мультдисциплінарною групою фахівців нашого Інституту почали складну підготовку до проведення трансплантації печінки. Клінічну ситуацію ускладнював і постковідний синдром, який розвинувся у наслідок перенесення реципієнтом COVID-19 та складний і мінливий перебіг захворювання.

Донором органу стала її мати, яка знову подарувала життя своїй дитині.

Трансплантаційна та анестезіологічні бригади, лікарі відділення інтенсивної терапії, спеціалісти суміжних спеціальностей, медичні сестри і молодший медичний персонал зробив все можливе, щоб мати та донька якомога швидше одужали та поїхали до рідної домівки.

Аліна з мамою та уся їхня родина висловлюють глибоку вдячність всім співробітникам Інституту, особливо завідуючому відділу трансплантації та хірургії печінки Олександру Валентиновичу Гриненку, завідуючому відділення анестезіології Роману Андрійовичу Зацаринному, хірургу (лікуючому лікарю) Андрію Ігоровичу Хомяку, завідуючому центру токсикології Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Олександру Олександровичу Уріну та усій команді та фахівцям лікарні "Охматдит".


Від себе бажаємо Всім нашим пацієнтам та їх родинам міцного здоров’я, оптимізму, бадьорості духу! Ми завжди готові надати якісну, високотехнологічну медичну допомогу усім, хто цього потребує!

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo