Новини
Прискорене відновлення.jpg
10 січня 2022
Програма прискореного відновлення

Ми розвиваємося та прагнемо до забезпечення максимального скорочення термінів післяопераційного відновлення.


Тому в відділі хірургії поєднаної патології та захворювань заочеревинного простору впроваджено програму прискореного відновлення (Enhanced Recovery After Surgery - ERAS).
Це мультимодальна стратегія, що розроблена на базі доказової медицини та спрямована на зменшення хірургічного стресу, частоти післяопераційних ускладнень й прискорення післяопераційного одужання, повернення пацієнта до нормальної діяльності та повсякденного життя. Багато з положень програми кардинально змінюють традиційний підхід до лікування. 

Переваги програми доведені при багатьох хірургічних втручаннях на верхніх відділах шлунково-кишкового тракту та колоректальній хірургії. Спеціалісти відділу продовжують вивчати можливості імплементації програми прискореного відновлення при виконанні операцій на підшлунковій залозі, а саме найбільш складній з них - панкреатодуоденоектомії. Остання є основною хірургічною процедурою, яку виконують для видалення пухлин голівки підшлункової залози, дистального відділу загальної жовчної протоки, дванадцятипалої кишки або Фатерова соска. 

Програма прискореного відновлення - це стандартизований протокол догляду за пацієнтом перед операцією, під час неї та в післяопераційному періоді, який передбачає:
- інформування пацієнта та його участь в лікувальному процесі; 
- відмову від застарілих способів підготовки до операції (голодування, очистка кишківника);
- уніфіковану програму анестезії;
- ранню активізацію та перехід на звичайне харчування;
- оптимальне мультимодальне знеболення для зниження стресу. 

В її основі - науково доведені та підтверджені практикою методи. 

Виконання програми ERAS базується на роботі мультидисциплінарної команди і вимагає скоординованих дій хірургічної та анестезіологічної бригад, середнього медичного персоналу, а також самого пацієнта на всіх етапах периопераційної допомоги - від передопераційної консультації до повернення пацієнта до нормальної життєдіяльності.
Вже на сьогоднішній день доведено, що застосування програми ERAS дозволяє зменшити частоту післяопераційних ускладнень, скоротити тривалість перебування в стаціонарі та зменшити витрати на лікування пацієнтів. При цьому метою програми є забезпечення якості периопераційної допомоги, а не тільки зменшення тривалості перебування в стаціонарі.

До відома: Програма Міжнародного Товариства ERAS щодо панкреатодуоденоектомії була вперше представлена у 2012 році й оновлена у 2019 році. Вона включає 27 основних пунктів, розроблених на основі доказової медицини. 

Ординаторська відділення поєднаної патології та захворювань зачеревного простору 
(044) 408-75-45 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo