Новини
Шалимова (30).png
25 травня 2022
Трансплантації відновлено!

З ранку 24 лютого наш Інститут перейшов у формат роботи ургентної клініки та про будь-які трансплантації взагалі не йшлося. Поранені, пацієнти з гострою хірургічною патологією складали основний контингент. Але ми завжди думали про можливість подальшого відновлення трансплантацій, продовжували прийом реципієнтів та їх консультації, формували фістули/доступи для діалізу та забезпечували пацієнтів імуносупресивною терапією.

І 18 травня відбулася перша після початку війни пересадка органів від посмертного донора. Пересаджено дві нирки, нажаль, донорська печінка у зв'язку з медичними особливостями виявилася не придатною для трансплантації.

А вже через декілька днів, 21 травня, бригада вилучення органів поїхала на наступний виїзд, після якого відбулася перша, після 3-х місяців вимушеної перерві, трансплантація печінки.

За ці операції, наші реципієнти та вся команда Інституту перш за все вдячні посмертним донорам, які подарували шанс на нове життя, їх родичам, які прийняти важке але шляхетне рішення щодо донації. Також дякуємо колективам Київської обласної клінічної лікарні та Інституту серця. І, безперечно, нашим захисникам - військовослужбовцям ЗСУ, ТРО, НГУ та всім тим, хто оберігає нашу Україну.

Хочемо наголосити, що Інститут одна з небагатьох мультидисціплінарних установ, в якій здійснюється надання високоспеціалізованої медичної допомоги за всіма основними напрямками хірургічної та трансплантаційної допомоги. Досвід помножений на технології та професіоналізм є запорукою якісної медичної допомоги.

Ми закликаємо тих, хто потребує трансплантації ставати у Інститутський лист очікування на трансплантацію. Не забувати своєчасно здавати кров на типування та визначення сумісності "донор-реципієнт". Комплексна перед трансплантаційна підготовка - перший крок до хорошого після трансплантаційного результату та як найскорішого отримання трансплантата.

Усі операції з трансплантації органів у Національному інституті хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова є безкоштовними. Фінансування здійснюється за державний кошт у відповідності до "пілотного проекту" (постанова КМУ від 5 вересня 2018 р. № 707 "Деякі питання реалізації пілотного проекту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів"

Координатори з питань трансплантації: Шелест Володимир Володимирович тел. (097) 904-38-76 Паляниця Сергій Семенович (050) 584-69-96

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo