Новини
photo_2022-05-29_20-36-07.jpg
30 травня 2022
Інституту - 50 років!

Рівно 50 років тому, в останні дні травня далекого 1972 року, на виконання постанови  Ради Міністрів УРСР № 243, було видано довгоочікуваний наказ МОЗ за №330 «Про організацію Київського науково-дослідного інституту клінічної і експериментальної хірургії МОЗ УРСР».

Сьогодні у нашого Інституту день народження. Перші 50 років інтенсивної, щоденної роботи в ім’я Людини та Батьківщини.

Час швидко плине. Змінювались назва установи її директори та співробітники. Але незмінним залишається його ім’я, ім’я його засновника та першого керівника, Вчителя та Наставника  – академіка Олександра Олексійовича  Шалімова

За  свою 50-річну історію в стінах Інституту було надано хірургічну високоспеціалізовану медичну допомогу більш ніж 0,5 млн осіб, а проконсультовано - понад 3,5 млн пацієнтів.

Саме в стінах Інституту зародилася вітчизняна трансплантологія: перша трансплантація серця, печінки, підшлункової залози, трансплантації нирки у дітей та підлітків були виконані саме тут. Вітчизняна реконструктивна хірургія шлунково-кишкового тракту, судинна хірургія, хірургія печінки та підшлункової залози, ендоваскулярна хірургія, мікрохірургія та пластична хірургія також беруть коріння саме в  нашому Інституті.

За ці роки Інститут став кузнею хірургічних кадрів і не лише вітчизняних. Тисячі хірургів, які працюють на різних континентах, вважають Інститут  своєю хірургічної Аlma mater.

Війна внесла свої корективи в наші плани і не лише робочі, а й щодо святкування нашого першого 50 –річчя. Але ми їх не відміняємо, а лише переносимо на мирний час, який наближаємо разом зі всією Україною.

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo