Новини
Group 287.png
21 грудня 2022
Коли потрібна порт-система

Хіміотерапія в наш час є невід’ємною частиною лікування онкологічних захворювань. Незважаючи на свою протипухлинну дію, вона має певні побічні явища.

Одним із таких є токсичність для периферичних вен. Флебіти (запалення вен), оклюзія (закриття просвіту вен), екстравазація (коли препарат потрапляє за межі судини) - всі ці небажані явища періодично можуть траплятись у пацієнтів, що проходять хіміотерапевтичне лікування (особливо такими препаратами як 5-фторурацил, препарати платини, доксорубіцин, етопозид). Через це у багатьох пацієнтів вже через декілька курсів лікування виникають проблеми із внутрішньовенним введення препаратів, або взагалі із забором венозної крові на аналіз.

Для попередження цих проблем пацієнтам рекомендовано встановлення імплантованої порт-системи, що стало «золотим стандартом» перед початком хіміотерапевтичного лікування у багатьох країнах світу.

Що собою являє порт система? Це є невеличкий (розміром із великий гудзик) резервуар із мембраною у верхній частині, від якого іде спеціальна трубка-катетер, що заводиться у центральну венозну судину. Сам він повністю вшивається під шкіру. Головними перевагами порт-систем є відсутність токсичного ураження периферичних вен та можливість легкого та безболісного венозного доступу.

В НІХТ ім О.О. Шалімова встановлення порт-систем стало рутинною практикою. Операції проводяться під місцевим знеболенням та під рентген- та УЗД-контролем.

З питань встановлення порту звертайтеся до лікарів відділення онкології: +38096 568 43 98

Бажаємо Вам здоров’я!

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo