Новини
Group 600.png
15 травня 2023
Командна робота багатопрофільної клініки

Болі в лівій нозі, навіть у стані спокою, що не давали жити. Пройти 20 метрів без зупинки ставало все важче. Головний біль та запаморочення, біль в серці та «перебої» в його роботі при невеликому фізичному навантаженні. Саме з такими скаргами до Інституту звернувся пацієнт, який майже втратив віру в можливе одужання.

Результати комплексного обстеження засвідчили наявність у пацієнта множинних атеросклеротичних уражень магістральних артерій – мультифокальний атеросклероз.

Критичний стеноз стегнової артерії зумовлював зниження кровопостачання лівої нижньої кінцівки та відповідні скарги. Наявність 85% ураження правої внутрішньої сонної артерії та неврологічну симптоматику спровокував перенесений в минулому інсульт.

А нестабільна робота серця та кардіальний біль виникли через перекриття просвіту коронарних судин, які кровопостачають серцевий м’яз.

Фактично пацієнт потребував втручання на трьох судинних басейнах: судинах серця, судинах шиї (сонних артеріях) та судинах нижньої кінцівки. Раніше такі операції виконувались окремо одна від одної, що збільшувало ризики розвитку ускладнень.

Однак можливості багатопрофільного медичного закладу та професіоналізм медичних команд дозволяють поєднувати оперативні втручання на різних судинних басейнах в межах одного часового проміжку.

За шість годин об’єднана бригада відділень кардіохірургії та магістральних судин поетапно виконала еверсійну каротидну ендартектомію з внутрішньої сонної артерії, шунтування коронарних артерій на «працюючому серці» (метод не передбачає тимчасову зупинку серця та підключення апарату штучного кровообігу) та стегно-підколінне шунтування на лівій нижній кінцівці.

Наразі наш пацієнт вже повернувся додому. Повністю себе обслуговує, не потребуючи сторонньої допомоги, без якої не міг обійтися до операції.

Професіоналізм, багатопрофільність, індивідуальний підхід до лікування та багаторічний досвід є перевагою нашого Інституту.

Не нехтуйте власним здоров’ям! Вчасно звертайтеся за медичною допомогою до фахівців своєї справи.

Медична допомога була надана за програмою «Деякі питання впровадження та реалізації нового механізму фінансового забезпечення надання спеціалізованої медичної допомоги в окремих науково–дослідних установах НАМН».

 

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo