Новини
Шалимова (11).png
25 квітня 2022
Мініінвазивна (ендоскопічна) хірургія дивертикула Ценкера
Багато років молода людина не звертала особливої уваги на дискомфорт при прийомі їжі: порушення ковтання, необхідність вживання рідини при прийомі твердої їжі, відчуття «грудки» в горлі та неприємний запах з роту, часту відрижку.
 
Коли це стало зовсім нестерпним, звернувся до фахівців Інституту та, при проведенні комплексного інструментального дослідження, було діагностовано наявність великого за розмірами дивертикулу Ценкера.
 
До відома. Дивертикул Ценкера – рідкісна патологія, яка зустрічається у 2 випадках на 100 000 населення. Характеризується мішковидним карманом глотки або стравоходу, що сполучається з їх просвітом.
Проблематикою є накопичення часточок їжі в цьому кармані з розвитком запалення з подальшим розвитком ускладнень, а також дисфагічні розлади тощо.
 
Класичним методом лікування до початку 21 століття було травматичне хірургічне лікування з відкритим хірургічним доступом на шиї.
 
Сучасні технології змінили традиційні підходи та дозволяють виконати резекцію (видалення) дивертикула за допомогою ендоскопічного обладнання (за допомогою гнучких зондів, які вводяться через ротовий отвір) та без розрізів.
Саме таке втручання (ендоскопічну септоміотомію дивертикула (Z-POEM - Пероральна ендоскопічна міотомія) і було проведено нашому пацієнту. Комбінація висококваліфікованих спеціалістів та сучасного, новітнього ендоскопічного обладнання дозволила вже через 2 дні після операції виписати пацієнта зі стаціонару на амбулаторну реабілітацію.
 
При контрольному візиті пацієнт скарг не пред’являє, харчується повноцінно та повністю повернувся до повноцінного життя без дисфагічних розладів.
 
Звертайтеся вчасно за професійною медичною допомогою!
 
 
Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo