Новини
IMG_20220826_084323_536.jpg
26 серпня 2022
Увага! Ехінококоз печінки.

Життя має різноманітні форми. Ми щодня контактуємо з сотнями мільйонів живих форм і деякі з них є особливо небезпечними та можуть викликати важкі захворювання.

Саме таким є ехінококоз. Захворювання викликається паразитичним організмом, який потрапляє до організму людини з їжею (особливу небезпеку становлять вироби з овечого молока) та потім мігрує. 

Основним органом, який уражається, є печінка. Паразит росте, збільшується у розмірі, що призводить до зменшення здорової печінкової тканини і, як наслідок, до порушення її функції. Також зростає ймовірність міграції паразиту в інші органи (легені, мозок тощо).

Захворювання, як правило, має прихований перебіг і може бути виявлено випадково при проведені УЗД черевної порожнини. 

Тому звертайтеся за медичною допомогою та проходьте обстеження, якщо у Вас або Ваших близьких чи знайомих присутні такі симптоми:

☑️ біль або дискомфорт в правому підребер’ї;

☑️ температура;

☑️ інколи жовтяниця;

☑️ будь-які утворення в печінці за даними УЗД;

Захворювання є ендемічним, тобто жителі окремих регіонів хворіють найчастіше. В Україні такими районами є південні та західні області (де особливо розвинуте вівчарство). 

Лікування ехінококозу оперативне, але потребує професійного підходу. Незначна кількість медичних закладів в Україні мають відповідний досвід для цього.

В Інституті наявні всі можливості та багаторічний досвід професійного лікування хворих на ехінококоз. Сучасна діагностика та мініінвазивне лікування запорука якісного лікування та якнайшвидшого одужання.

 

📞Запис на консультацію за телефонами (044)408-14-36, (093)542-36-97

📞 Відділення хірургії та трансплантації печінки (044)454-20-36

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo