Новини
Group 534.png
15 березня 2023
Якщо турбує грижа

Грижі живота є одним з найбільш розповсюджених захворювань. Вони зустрічаються у 3% населення земної кулі і становлять 8-20% хворих хірургічних відділень загального профілю.

Грижі можуть бути вродженими та набутими. Останні формуються внаслідок різних чинників: важка фізична робота, наслідки перенесених оперативних втручань тощо.

Також грижі поділяють на:

  • грижі білої лінії живота
  • пахові грижі
  • пупкові грижі
  • рубцеві (післяопераційні грижі)
  • діастаз прямих м’язів живота.

Нехтування лікуванням гриж призводить до розвитку розладів системи травлення (метеоризм, закрепи), больового синдрому та постійного дискомфорту в зоні грижового випинання (візуального дефекту), а також до більш вагомих та грізних ускладнень: мацерації та некрозу шкіри грижового мішка, защемлення в грижовому кільці або в самому мішку кишківника, сечового міхура тощо, що призводить до їх некрозу, розвитку перитоніту та у найважчих випадках - до смерті хворого.

Великі за розмірами грижі обмежують мобільність пацієнта, погіршують соціальне та трудове життя. 

Лікування гриж вимагає оперативного втручання. Сучасні хірургічні технології дозволяють зі 100% результатом вилікувати захворювання та запобігти його рецидиву.

Фахівці Інституту мають багаторічний досвід хірургічного лікування гриж, використовують сучасні технології і матеріали та прагнуть максимального естетичного ефекту.

Проводимо оперативне лікування найскладніших клінічних випадків та подальший супровід пацієнта.

Якщо у Вас чи Ваших близьких є грижі черевної стінки, не вагайтеся та звертайтеся до професіоналів!

Запис до торако-абдомінального хірурга за 📞 (044) 408-14-36, (093) 542-36-97

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo