Новини
10 лютого 2017
Народні депутати передали інституту Шалімова гуманітарну допомогу на суму близько 300 тис. грн.

9 лютого цього року, народні депутати Олег Ляшко та Сергій Скуратовський передали Національному інституту хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова засоби медичного призначення на суму близько 300 тис. грн.. В Інститут було привезено 16 км. марлі, а також бинти, вату, системи для переливання крові, шприци, рукавички, постільне приладдя – всі найнеобхідніше для повсякденної роботи клініки.

«Це ганьба, що немає державного фінансування таких провідних закладів! А потім ми дивуємося, чому наші українці не можуть отримати належну медичну допомогу. Коли йдуть лікуватися – змушені останнє виносити", – прокоментував журналістам ситуацію лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко.

Як заявив парламентарій, завдання держави – забезпечити функціонування медичної галузі: «…коли людина, не дай Боже, захворіла – щоб були всі можливості її полікувати... Сьогодні ситуація у сфері охорони здоров’я України - просто жах! Якщо такі провідні медичні заклади, як інститути Шалімова, Амосова не забезпечені державним фінансуванням на медикаменти, на комуналку, на харчування хворих – що казати про звичайні лікарні в регіонах? Має бути радикально змінений підхід до державної політики у галузі охорони здоров’я. Справжня медична реформа - це не механічне закриття лікарень, а якісна і доступна медична послуга…».

У свою чергу, директор Інституту Шалімова, професор Олександр Усенко зазначив:  «Ситуація з недофінансуванням установ медичної академії наук, та зокрема Інституту Шалімова, на сьогодні дуже і дуже складна, але ми усіма силами стараємось забезпечити безперебійну роботу закладу. Якби подібних акцій підтримки нашого Інституту було б більше, ситуація могла б змінитися на краще. Переданих нам  медзасобів вистачить на півроку. При цьому, всі ці необхідні у роботі речі довелося б купувати самим пацієнтам, оскільки витратні статті на ліки та медичне приладдя в 2017році з держбюджету поки що не фінансуються… Від імені колективу нашої установи, я хочу висловити слова щирої вдячності народним депутатам «Радикальної партії» Олегу Ляшку та Сергію Скуратовському за суттєву матеріальну підтримку нашого Інституту, наших лікарів, та небайдуже ставлення до наших пацієнтів...».

Нагадуємо, що на сьогодні в Інституті склалася вкрай важка фінансова ситуація через брак державного фінансування.

Прес-служба
ДУ «Національний інститут
Хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова»
НАМН України

Фотозвіт про подію

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото: Михало Барковський, Осман Карімов.

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo