Новини
Клин случай, копия (5).jpg
17 лютого 2022
Тричі врятоване життя

Тричі врятоване життя

16-річна Соломія за своє молоде життя пережила вже 3 трансплантації. Це не помилка лікарів, це не її ставлення до здоров'я, а так буває і може статися з будь-ким.

У 2013 році дівчинці зробили трансплантацію, де донором стала мама. Маленька Соломія знову почала вести звичний для дитини образ життя - школа, подружки, дитячі забави. Проте через декілька років стан дівчинки почав погіршуватись. Функція нирки почала стрімко знижуватись і в додаток до цього діагностували хронічну печінкову недостатність.

Соломія звернулась до Інституту та стала на чергу з трансплантації печінки. Доля посміхнулась дівчинці - родичі пацієнта, що помер у наслідок інсульту погодились подарувати шанс на нове життя 4 зовсім не відомим людям, у тому числі й Соломійці.

Після трансплантації печінки дівчинка швидко пішла на одужання. Однак погано функціонуюча  нирка взагалі перестала фільтрувати кров та виводити шлаки з організму, що зумовило знову стати в чергу ЄДІСТ, та вже на нирку.

Очікувати донорського органу Соломійка з мамою вирішили дома, на Львівщині. Але вже по дорозі до рідної домівки пролунав телефонний дзвінок трансплант-координатора Інституту, який  повідомив, що знайшовся донорський орган.

Зараз Соломійка вже вдома, у колі рідних, близьких та друзів.  Мріє, будує плани на майбутнє. Ми бажаємо їй швидкого відновлення та найскорішого повернення до звичного життя.  

Медична допомога була надана згідно постанови Кабінету Міністрів України №1083 від 18.12.2019 року «Про затвердження переліку послуг та тарифів на послуги з надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги методом трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів, які надаються учасниками пілотного проекту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів», зі змінами згідно постанови №698 від 07.07.2021 року.

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo