Новини
photo_2021-10-17_10-13-25.jpg
17 жовтня 2021
Коли не віриться, що діаліз залишився в минулому

Їх об'єднала не лише спільна палата, а передусім - потреба у трансплантації та жага до життя. Тому вони тут, в нашому Інституті, вже проходять курс реабілітації і досі не можуть повірити, що не потрібно кидати все й бігти на діаліз, який теж  проходили в один і той же день.

"Мені зателефонували о першій годині ночі. Я не хотіла брати слухавку,  думала, що хтось помилився. Але на третій раз таки її взяла і почула: "Збирайтеся, у нас є для Вас нирка". Спочатку не повірила - це ж неможливо, щоб так швидко. Потім повідомила мамі і ми поїхали,"- розповідає Лада, яка вже більше тижня живе з новою ниркою. Вона стала в чергу на трансплантацію в Інституті у грудні минулого року, а вже в жовтні система ЄДІСТ підібрала донора, який підійшов за показниками саме їй.

Потреба в трансплантації з'явилася після того, як минулоріч  Лада перехворіла на COVID-19. До цього вона 10 років жила з діагнозом «хронічний гломерулонефрит». Та після хвороби жінка постійно була «прив'язана» до лікарні, де проходив діаліз. Нині ж, почувається  добре, й досі не вірить,  що це все-таки сталося.

"Усе життя чула, що допомогти мені ніхто  нічим не зможе. Тільки спостереження, - так розпочала свою історію Валентина, в якої був діагноз полікістоз нирок. - Постійна дієта та почуття, що ти собі не належиш. Але тепер маю надію, що в мене все буде добре. Тільки вперед - і ні кроку назад!".

Лікарі навіть не дозволяли Валентині народжувати дітей. Та материнський інстинкт взяв гору й, попри все, вона народила двох діток з різницею в 10 років, перевіривши пізніше здоров'я обох. Тим часом ситуація зі здоров’ям погіршувалася. У грудні минулого року в Інституті їй видалили нирки і запропонували стати в чергу на трансплантацію, оскільки ніхто з близьких не підіходив для родинної. Жінка зібрала речі і щойно пролунав довгожданий телефонний дзвінок  - разом з чоловіком  поїхала до Києва.
Нині рецепієнтки нирок  почуваєються добре і вже планують свої майбутні подорожі до моря. Нарешті вільні, нарешті зможуть, купатися, насолоджуватися відпочинком та багато чого іншого.

Лада і Валентина дуже вдячні сім'ї донора за своє "нове" життя. І ми приєднуємося до них. Це велика втрата для Вас, та ваше таке тяжке, благородне рішення врятувало одразу три життя.

Висловлюємо слова подяки Центру трансплант-кординаціі, Марії Кизил-Загорецькій - трансплант-координатору Київської Міської Клінічної Лікарні Швидкої Медичної Допомоги та лікарям і адміністрації закладу за злагоджену, успішну співпрацю.

Трансплантації були виконані за кошти держави відповідно до пілотного проекту з фінансувнння трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів.

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo